’s Werelds grootste cryptocurrency exchange.
Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten>>
Aanbod
Handelen, minen en staken van meer dan 500 crypto's.
Betaalmethoden
ADVCash, Visa, Mastercard, bankoverschrijving
Minimale storting
$10
Wallet
Ja
Transactiekosten
0,02% tot 0,1%
Features
All-in-one crypto exchange en broker voor zowel beginners als ervaren traders.
Binance Ervaringen + Review
Binance heeft in juni 2023 aangekondigd dat het Nederland verlaat, omdat het geen licentie heeft kunnen verkrijgen bij de DNB. Wij raden daarom aan om een account te maken bij Bitvavo of bij Finst, deze partijen hebben een vergunning in Nederland om te opereren en bieden tientallen cryptocurrencies aan. Zit je al bij Binance, maar wil je overstappen? Je kunt ook van binance naar bitvavo gaan.
Wij maken zelf al jarenlang gebruik van Binance en hoewel wij over het algemeen zeer positief over Binance te spreken zijn, heeft zelfs Binance als cryptocurrency exchange toch wat nadelen.
In deze eerlijke Binance review zullen we dan ook zowel de voor- als nadelen van dit cryptocurrency handelsplatform bespreken, alsmede wat algemene tips geven omtrent het gebruiken van Binance.
Crypto handelen op Binance
Binance is de grootste cryptocurrency exchange en broker en biedt via haar crypto exchange en trading app ontzettend veel verschillende functies aan. Denk bijvoorbeeld aan crypto opties, futures en margin trading. Hierdoor kan het voor nieuwe gebruikers lastig zijn om in het begin gebruik te maken van Binance.
Wanneer je er eenmaal aan gewend bent, zal je echter merken dat je met Binance vrijwel alles kan wat maar met cryptocurrency te maken heeft. Je kunt Binance gebruiken op zowel desktop PC’s en laptops als Android en iOS smartphones en tablets via de Binance app.
Met Binance kan je in eerste instantie handelen in cryptocurrencies. Dit wil zeggen dat je dus je eigen ingebouwde crypto wallets hebt op de site, waarnaar je crypto kunt sturen of mee kunt versturen. Vervolgens kan je deze crypto’s via de exchange verhandelen voor andere cryptocurrencies.
Dit handelen in cryptocurrencies gaat op een extreem geavanceerde manier, welke niet te vergelijken valt met de simplistische kopen/verkopen functies van bijvoorbeeld Bitcoinmeester of Bitpanda. Zo kan je op Binance allerlei soorten orders plaatsen als market orders en limit orders en gebruikmaken van technische analyse tools als indicatoren, dynamic charting en dergelijke.
Crypto kopen met Euro’s
Als je nog geen crypto bezit, bestaat er op Binance ook de mogelijkheid crypto te kopen. Dit kan gewoon met Euro’s, maar ook met andere populaire fiatvaluta. Bitcoin kopen en andere cryptocurrencies op Binance kan niet gemakkelijk met iDEAL. Sterker nog, op dit moment kan je alleen met Euro’s crypto kopen op Binance via ADVCash of door gebruik te maken van de P2P Express.
De P2P Express van Binance is een soort marktplaats waar gebruikers allerlei deals aanbieden ter aankoop of verkoop van crypto. Zo zal je er aanbieders vinden die bijvoorbeeld voor Euro’s naar PayPal je Bitcoin op Binance kunnen geven of andere swappingdiensten aanbieden. Let er op dat dit dus gebruikers van Binance zijn en dat Binance niet zelf achter deze aangeboden diensten zit.
Wij hebben zelf nog geen gebruik gemaakt van deze dienst, aangezien wij liever onze crypto’s veilig kopen en verkopen via een crypto broker of exchange dan via derde personen.
Tradingplatformen
Voor mensen die nieuw zijn in de wondere wereld van crypto en de Binance exchange iets te lastig oogt, is er de convert-functie. Met deze functie kan je gewoon een bepaalde crypto voor een andere inwisselen, zonder gebruik te maken van het geavanceerde platform. Voor ervaren cryptotraders is er de classic interface, een simplistische en gemakkelijk te gebruiken handelsplatform, alsmede de advanced exchange, waar men volledige toegang heeft tot alle beschikbare trading tools.
Wij zelf gebruiken doorgaans de classic trading interface en dan plaatsen wij market orders en geen limit orders, om zo de order sneller in het orderboek te schieten en de transactie sneller te laten verlopen. Als je zeer grote transacties verricht en genoeg tijd hebt, zijn limit orders aan te raden.
Er bestaat op Binance de mogelijkheid crypto te handelen met margin of hefboom. Dit is enkel geschikt voor ervaren traders. Je kunt meer informatie vinden over de hefboomwerking en de vereiste margin levels op de Binance website.
Als je liever niet zelf handelt, maar hiervoor een trading bot wilt gebruiken, of als je zelf handig bent met Python programmeren, dan is de Strategy Trading afdeling van Binance zeer geschikt. Hier kunnen Binance gebruikers trading bots van anderen gebruiken of hun eigen trading bots uploaden.
Onder de Derivatives knop in het hoofdmenu, vind je op Binance alle wat geavanceerdere opties. Hier kan je bijvoorbeeld handelen in cryptoderivaten- en futures. Ook kan je doorlopende of kwartaallijkse optiecontracten in USDT of BUSD kopen en verkopen. Verder bestaat er nog de mogelijkheid binaire opties op bepaalde crypto’s te verhandelen. Dit wordt Binance Battle genoemd.
Hoewel dit mooie manieren zijn om veel geld in korte tijd met cryptocurrency trading te verdienen, zijn al deze functies niet voor beginnende crypto traders aan te raden. De voornaamste reden hiervan is dat optie trading vaak alles-of-niets is, waar je of je ingelegde geld mee vermenigvuldigt, of alles verliest. Als je een foutje maakt of het niet helemaal goed begrijpt, ben je al snel alles kwijt.
Staking (Binance Earn)
Op Binance kan je ook een passief inkomen opbouwen door bijvoorbeeld mee te doen met crypto staking of door bitcoin en andere crypto’s te minen via de Binance Pool. Het crypto staking werkt vrij voor zich sprekend; je bepaalt welke coin je wilt steken, bepaalt of je een flexibele of vaste looptijd wilt en hoeveel je wilt staken.
De andere opties zoals BNB Vault, Dual Investment en Liquidity Farming waren naar onzer ervaring toch wat lastiger en zijn dan ook voor beginnende crypto beleggers niet aan te raden.
Visa Card
Verder bestaat er nog de mogelijkheid een zogenoemde Binance Visa Card te bestellen. Dit hebben wij gedaan en hierover zijn wij zeer te spreken. Deze crypto card werkt een beetje hetzelfde als een Skrill- of Netellerpas, waarmee je dus kunt pinnen en betalen in (web)winkels die Visa accepteren met je Binance balans.
Het aanvragen van de Binance Visa Card kost niets, ook geen jaarlijkse vergoeding. Wel zijn er kosten verbonden aan het geld opnemen van Binance uit een pinautomaat en worden er wisselkoerskosten in rekening gebracht bij gebruik buiten de EU.
Binance NFT
De nieuwste functie van Binance is de NFT Marketplace, waar je kunt handelen in NFT’s. NFT’s, of non-fungible tokens zijn digitale kunstwerken waarvan het eigenaarschap op de blockchain geregistreerd staat. Via de Binance NFT Marketplace kan je dus soort van handelen in digitale kunst met crypto.
Hoewel je al wel NFT’s van anderen kunt kopen en verkopen, kan je nog geen eigen NFT’s uploaden op Binance. Naar verwachting zal dit in de nabije toekomst wel kunnen.
Zelf hebben wij enkele NFT’s van Shambala en 42Labs gekocht, puur om te kijken hoe het handelen in NFT’s op Binance precies werkt. Het kan wellicht verstandig zijn naast enkel te investeren in crypto, een beetje je portfolio te diverseren met wat NFT’s.
Voor- en nadelen
Zoals we dus hierboven al besproken hebben, zijn er zowel voor- als nadelen verbonden aan het gebruikmaken van Binance. Zo heeft ‘s werelds grootste crypto exchange ontzettend veel mogelijkheden om crypto te verhandelen of zelfs te verdienen, echter is deze zeer lastig te begrijpen voor beginnende cryptohandelaren.
Uiteraard is het mooi dat er ook een Binance app bestaat voor zowel iOS als Android toestellen. Wat echter minder is, is dat zowel de Binance app als de website, niet beschikbaar zijn in het Nederlands en dat Binance ook geen Nederlandstalige klantenservice heeft. Als er bijvoorbeeld sprake zou zijn van een Binance storting, heb je dus enkel een Engelstalig aanspreekpunt.
Waar wij ook zeer over te spreken zijn, is de Binance Visa Card. Dit is een handige manier om je crypto te kunnen uitgeven. Echter werkt het bijkopen van crypto bij Binance nogal omslachtig. Doordat men niet eenvoudig met iDEAL Bitcoin kan kopen of andere cryptocurrencies, maar enkel met het in Nederland zeer onbekende ADVCash of via de P2P Express van Binance.
Voordelen
- Ontzettend veel mogelijkheden m.b.t handelen van crypto
- ‘S Werelds grootste crypto exchange en broker
- Lage kosten
- Handige app voor zowel iOS als Android
- Crypto uitgeven met de Binance Visa Card
- Crypto mining en handelen in NFT’s mogelijk
Nadelen
- Lastig te begrijpen voor beginners
- Geen Nederlandstalige platform
- Geen Nederlandstalige klantenservice
- Geen mogelijkheid crypto te kopen met iDEAL
Account aanmaken en inloggen op Binance
Een Binance account aanmaken is een eenvoudige procedure die niet meer dan 5 minuten zal kosten. Om je aan te melden bij Binance volg je gewoon de volgende stappen:
- Navigeer naar de Binance website
- Klik op de gele Register knop rechtsboven in het scherm en vul de gevraagde persoonsgegevens naar waarheid in. Binance zal je vragen je te legitimeren
- Stel je 2-factor authentication in
- Koppel je gewenste betalingsmethode of doe een storting in crypto vanuit een andere, externe crypto wallet
- Begin met handelen in cryptocurrency
- Daarna kun je via login rechtstreeks naar je account
Is Binance veilig en betrouwbaar?
Binance wordt door miljoenen cryptotraders over de hele wereld gezien als een veilige en betrouwbare cryptocurrency exchange. De volledige Binance website en app zijn beschermd met 256-bits SSL-encryptie van militair niveau. Daarnaast heb je zelf als gebruiker nog de mogelijkheid je account beter te beschermen tegne bijvoorbeeld phishing en andere vormen van cybercriminaliteit door een two-factor authentication in te stellen.
Op 7 mei 2019 is Binance een keer gehacked en werden er meer dan 7000 Bitcoins buitgemaakt. Al deze gestolen gelden zijn terugbetaald uit het verzekeringsfonds van Binance (SAFU). Toch is het aan te raden enkel de crypto die je actief verhandelt op Binance te laten en de rest op te slaan op een offline hardware wallet, zoals bijvoorbeeld een Ledger Nano X of Trezor Model T device.
Geld storten
Geld storten op Binance gaat via ADVCash of via een creditcard-overboeking. Bankstortingen en iDEAL-betalingen in Euro’s zijn tot voor onbekende duratie niet mogelijk op Binance. Je kan eenvoudig cryptomunten kopen met fiat op een andere methode en deze storten op je Binance account door gebruik te maken van de deposits/withdrawals pagina en je bijbehorende Binance wallets.
Geld opnemen
Je kunt op meerdere verschillende manieren geld opnemen van Binance. De voornaamste methode is door eerst je crypto te verhandelen voor een fiatvaluta, zoals Euro, Dollar of Britse Ponden. Vervolgens deze uit te laten betalen naar je bankrekening. De verwerkingstijd is gemiddeld 3 tot 5 werkdagen.
Een andere opnamemethode bij Binance is de Binance Visa Card. Dit is een prepaid debitcard welke je gratis kunt aanvragen op de Binance website. Deze fysieke betaalkaart is gekoppeld aan je Binance account en kan je overal gebruiken waar Visa als betalingsmethode geaccepteerd wordt. Ook kan je met deze betaalkaart geld pinnen uit pinautomaten.
Als laatste zou je ook nog je crypto van Binance kunnen opnemen door deze naar een andere wallet te sturen en vanuit die wallet om te zetten naar fiat. Dit doe je door gebruik te maken van de deposits/withdrawals pagina binnen je Binance account.
Kosten en fees
Binance verdient geld door haar gebruikers kosten in rekening te brengen voor de diensten die zij als broker biedt. De kosten die Binance hanteert zijn als volgt:
Handeling | Kosten |
Opname naar bank | Gratis wanneer mogelijk |
Crypto versturen/ontvangen van/naar wallet(s) | Gratis |
Debit/creditcard stortingen | 3% tot 4,5% |
ACH overschrijving | Gratis |
Bankoverschrijving | $15 / €13,35 |
Crypto convert | Geen |
Crypto aankoop | 0,02% tot 0,1% |
Crypto trading | 0,02% tot 0,1% |
Andere kosten | 0,5% directe koop/verkoop fee |
Let erop dat je lagere kosten kunt betalen aan Binance door BNB-tokens te bezitten of VIP-status behaalt te hebben.
Contact en klantenservice
Op de Binance website is een aanzienlijk grote FAQ-afdeling aanwezig. Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Verder kan men contact opnemen met Binance via live chat. De live chat beantwoordt al je vragen binnen 24 uur. Contact per e-mail of of per telefoon met Binance is niet mogelijk.
Mocht er sprake zijn van een Binance storing of andere noodsituatie, dan wordt dit op de Binance website en via Twitter vermeld. Je kunt Binance hierover niet telefonisch, per e-mail of live chat benaderen.
Veelgestelde vragen over Binance
Om je two-factor authentication toestel te wijzigen, dien je de 16-karaktertellende 2FA resetcode die je van Binance hebt gekregen op het moment dat je je 2FA instelde in te vullen op de 2FA-resetpagina. Als je deze niet meer hebt, zal je contact op moeten nemen met de Binance klantenservice om je 2FA-toestel te wijzigen.
Dit ligt aan welke crypto je wilt traden, kopen, ontvangen of versturen en aan ‘’hoe druk het op het netwerk’’ is. Soms verlopen cryptotransacties binnen een minuut of 5, soms moet je een uur of langer wachten. Hier kan Binance niets aan doen. Het kan dat je soms dus lang moet wachten op een transactie. Wordt echter niet ongeduldig en wacht het gewoon af.